Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

 

akadalymentes
Ma 2024. 6. 20, csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos napja lesz.

"Mert a tanulás nem lehet kiváltság!"

Ma délelőtt a Bonitas Szigetköz Karitatív Egyesület három 5.osztályos fiút lepett meg tanszercsomaggal "Mert a tanulás nem lehet kiváltság!"
                                                                                                                                                      Komlósi Tünde


Kirándulás Budapestre
Kirándulás Budapestre
 
Intézményünk éves kiemelt feladata:Nemzeti értékeink. Ennek szellemében a felső tagozat tanulói Budapestre kirándultak szeptember 14-én. Fővárosunk több csodaszép látnivalója mellett a Parlament meglátogatása jelentett számukra nagy élményt.
                                                                                Komlósi Tünde
                                                                                   mk. vezető
 
Látogatás a Vulkánmúzeumba

Látogatás a Vulkánmúzeumba

Csatlakozva az év kiemelt programjához: nemzeti értékeink, iskolánk F/4. és A/4.  csoportja ellátogatott Celldömölkre a vulkánmúzeumba. Nagyon érdekes tárlatvezetésben volt részünk. Lehetőségünk nyílt interaktív módon is megismerkedni a vulkánok csodálatos világával.
                                                                                 Sághi Eszter
                                                                            gyógypedagógus

É.S.S.E Fogyatékossággal Élők Napja

É.S.S.E Fogyatékossággal Élők Napja

Szerencsére idén megrendezésre kerülhetett a hagyományos őszi É.S.S.E Fogyatékossággal Élők Napja, amelynek helyszíne most is a győri állatkert volt. A megye tagszervezetei találkoztak ezen a napon. Iskolánk több csoportja is részt vett a programon. A megnyitót követően körbejártuk a felújított állatkeretet, ahol megcsodálhattuk a legújabb lakókat, az elefántokat, a pingvineket és az orrszarvúakat. Nagy sikert arattak az állatkert látványprogramjai az állatetetések. Kreatív foglalkozásokkal – csillámtetkó, lufihajtogatás, stb. -is várták az érdeklődőket.
Köszönjük az Egyesületnek ezt a remek napot!

BOBOZÁS SOPRONBAN

BOBOZÁS SOPRONBAN

Iskolánk tanulói jutalomból részt vehettek 2021. szeptember 21-én (kedden) a FODISZ (Fogyatékosok országos diák-, és szabadidősport szövetsége) által szervezett kiránduláson. Úticélunk a soproni bobpálya volt. Találkozhattunk a megyei intézmények tanulóival és pedagógusaival is. A program jól sikerült. Szép időnk volt és a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

                                                                                               Takácsné Zsigmond Éva

                                                                                                    gyógypedagógus

Beszámoló az Európai Diáksport Napról 2021.09.24.

 

Beszámoló az Európai Diáksport Napról 2021.09.24.

Intézményünk a 2021-2022-es tanévben is csatlakozott az Európai Diáksport Nap c. rendezvényhez, melyet szeptember 24-én (pénteken) tartottunk.

Az ÉAK (értelmileg akadályozottak), az óvodai és az Autista munkaközösség egy része közösen szervezett programot.

A program bevezetéseképp közös zenés tornán vettek részt az iskola udvarán, majd a tagozatok tanulói vegyes csoportokban (a mozgássérült tanulókkal együtt) 4 csoportban sorversenyek feladatait végezték el.

A sorversenyek után lehetőség nyílt az iskola udvarán a gyerekeknek kerékpározni, rollerezni, kis motorokat kipróbálni és használni, a mozgássérült tanulók sportélményét speciális kerékpárok biztosították és segítették .

Két óvodai csoportunk, az ÉAK tagozat legkisebb tanulói, a Szivárvány csoport és az AUT tagozat 3 csoportja a Wesco teremben többszörösen összetett szeriális körpálya feladatain keresztül ügyesedtek, majd a mozgásfejlesztő teremben várta őket különböző nehézségű egyensúlyt és finommotorikát fejlesztő feladatsorok.

A többi tanuló csoporttársaival pingpongozhatott, darts versenyen vehetett részt, valamint a tornateremben 5 helyszínen sportolhatott, mozoghatott, próbálhatta ki képességeit.

A tornateremben megrendezésre került a kapura rúgó verseny, a célba dobó verseny, de kipróbálhatták a tanulók a terem hokit, a karikás célba dobást és a mini tekézést is.

A TANAK (tanulásban akadályozottak) alsó tagozat osztályaival Hegyeshalomban meglátogattunk egy lovardát.

A nap egy közös zenés bemelegítéssel kezdődött: Mókatornával. Ezután a csoportokat 2 részre osztottuk. A csapat egyik fele lovagolni ment, a csapat másik felével játékos ügyességi feladatokat végeztünk. Volt zsákban futás, célba dobás zoknival, csipeszfogó, toronyépítés fakockákból és konzervdobozokból. Hamupipőke is ellátogatott hozzánk, tökmagot és napraforgót válogattunk. Építettünk egy kisebb szlalompályát és egy akadálypályát bújó, ugró feladatokkal. Igyekeztünk az életkoruknak és képességeiknek megfelelő játékokat összeállítani.

A TANAK (tanulásban akadályozottak) felső tagozatos osztályaink és az AUTISTA 3-as, 4-es csoport tanulói sárkányhajózáson vehettek részt az Itatónál. Természetes környezetben, kanyargó vizeinken kalandozhattak, jól érezhették magukat tanulóink. A sárkányhajózás kiváló lehetőség a csapaépítésre.

Tanulóink kipróbálhatták a kültéri fitnesz játszóteret. A telepített szabadtéri sporteszközök mindenki számára kiváló alkalmat adnak a mozgásra, az egészséges életmód gyakorlására. A fitneszeszközök használatának fő célja az emberi test izomzatának erősítése és átmozgatása, a kiválasztott gyakorlatok egyszerűek és mindenki számára elvégezhetők.

5. osztályos tanulóink úszásoktatáson vettek részt, melynek elsődleges célja a víz megszerettetése. Tanulóink megismerkedtek a helyes légzéstechnikával. Lebegtek, siklottak a víz tetején. Megismerkedtek a mellúszás kartempójával. Játékos feladatokkal zárták a foglalkozást, fogócskáztak a vízben és tárgyakat kerestek a víz alatt.

A színes és sokoldalú feladatsoroknak köszönhetően a programsorozatunk nagyon-nagyon jó hangulatban telt, a tanulók szinte minden mozgásra felkínált lehetőséget örömmel kipróbáltak, és élvezték a szabad mozgást és az irányított feladathelyzeteket is.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, kicsit szeles, de szép időnk volt.

                                                                                      Majlinger Éva, Takácsné Zsigmond Éva

Megyei Atlétika Bajnokság 2021. ősz

Megyei Atlétika Bajnokság 2021. ősz

2021. szeptember 28-án részt vettünk a Megyei Atlétika Bajnokságon Győrben, amely az Olimpiai Parkban került megrendezésre. Tanulóink szép eredményeket értek el. Ezúton is gratulálunk nekik.                                               

                                                                                      Takácsné Zsigmond Éva


 

Mosonherb projekt

Sikeresen befejeződött a Mosonherb projekt megvalósítása

A „Mosonherb” projekt a Pisztráng Kör Egyesület és Somorja város önkormányzatának közös gyógynövényes szemléletformáló akciójára irányult.

A projekt során a dunaszigeti Ökoparkban egy speciális gyógynövénykert létesült, melyben a meglévő fűzkápolna köré sziromszerűen magaságyások, mélymulcsos ágyások, rózsalugas, kivi és szeder lugas, fűszerspirál, mezítlábas taposóösvény, pillangó és méhlegelő, rovarhotel, napvitorlás foglalkoztató helység és pihenőpadok készültek. A növények betelepítésében és gondozásában eddig több mint 600 diák vett részt a környező iskolákból, intézményekből egy-egy workshop keretében. A gyógynövényes műhelyfoglalkozásokon megismerkedtek vadon élő és termesztett gyógynövényfajokkal, valamint felhasználásukkal is. Gyógynövényes szappant, kenőkéket, lekvárt és aprósütiket is készíthettek.

A projekt zárásaként szeptember 11-én a Pisztráng Kör Egyesület egy gyógynövényfesztivált szervezett, melyen az ünnepélyes átadáson és megáldáson túl egy 20 állomásos vetélkedő keretében a megszerzett ismereteken túl, közvetlen tapasztalatokat is szerezhettek a résztvevők, köztük szlovákiai érdeklődők is.

A „MOSONHERB” című, SKHU/WETA/1901/4.1/023 számú projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program, Kisprojekt Alapjának keretében valósult meg.

További képek a Galériában

Focibajnokság

Focibajnokság

Iskolánk focicsapata 2021. október 7-én labdarúgó bajnokságon vett részt Győrben. A megye 3 gyógypedagógiai intézménye delegált csapatot a fordulóra. A körmérkőzéseken 3. helyezést érték el diákjaink. Gratulálunk nekik!                                      

                                                                     Takácsné Zsigmond Éva

Megyei és Regionális Terematlétika Bajnokság

Megyei és Regionális Terematlétika Bajnokság

2021. október 12-én (kedden) részt vettünk a Megyei és Regionális Terematlétika Bajnokságon Győrben, amely az Olimpiai Parkban került megrendezésre. Tanulóink szép eredményeket értek el. Ezúton is gratulálunk nekik.                                               

                                                                                                                            Takácsné Zsigmond Éva

Regionális Atlétikai Bajnokság Zalaegerszeg

Regionális Atlétikai Bajnokság Zalaegerszeg

Iskolánk 8. osztályos tanulóival részt vettünk 2021. október 14-én (csütörtökön) Zalaegerszegen a Regionális Atlétikai Bajnokságon. Tanulóink sikeresen teljesítették a különböző sportágak feladatait. 2 tanuló továbbjutott az országos döntőre. Gratulálunk sikeres teljesítményükhöz.

                                                                                                                         Takácsné Zsigmond Éva

Pályaorientációs nap - Felső tagozat

Pályaorientációs nap

Felső tagozat

 

Pályaorientációs napunkat az első tanórában a Munkafolyamatok című ppt megbeszélésével kezdtük.

Három mesterséget ismertünk meg, amivel a nap további részében is foglalkoztunk.

Ezt követően csoportokra osztottuk a tanulókat. A lányok csecsemőápolást tanulhattak Reke Ágnes védőnő segítségével. Növényápolás, madáretető készítés volt a másik két csoport feladata.

A munka végeztével 11 játékos feladat és rejtvény megoldása között válogathattak tanulóink. Ki-ki kedve, képessége szerint.

Egy szakmákról szóló interaktív videó megtekintésével zártuk a napot.

Jó hangulatú, eredményes programot zártunk.

                                                                                                        Komlósi Tünde

                                                                                                  munkaközösségvezető

További képek a Galériában

 

Pályaorientációs nap - Alsó tagozat

Pályaorientációs nap - Alsó tagozat

A TANAK alsó a Pályaorientációs nap alkalmából a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon járt. Pápai Gyula beszélt a rendőrök szerteágazó munkájáról. A gyerekek kipróbálhatták a bilincset, betekinthettek a fogdába, és beülhettek a rendőrautóba is. Nagy élmény volt a gyerekek számára a délelőtt programja!

                                                                                                               Sztányiné Schvábli Andrea
További képek a Galériában

 

 

Felvételi tájékoztató a készségfejlesztő iskolába 2022/23.

Felvételi tájékoztató a készségfejlesztő iskolába      A szövegre kattintva a tartalom letölthető

Országos Atlétika Verseny

Országos Atlétika Verseny

Tanulóink bejutottak az atlétika verseny országos döntőjére, amely 2021. november 12-én (pénteken) Budapesten került megrendezésre. Takács Szandra Mónika 8. osztályos tanuló 3. helyezést ért el távolugrásban és svédváltóban. Kolompár Evelin 8. osztályos tanuló 4. helyezést ért el kislabdahajításban. Gratulálunk nekik!

                                                                                             Takácsné Zsigmond Éva

Lázár Ervin Program

Lázár Ervin Program

Intézményünk 5. évfolyamos tanulói a Lázár Ervin Program keretében a Győri Nemzeti Színházban jártak 2021.november 29-én. Az "Eleven népmesék" című előadást láthatták.
                                                             Komlósi Tünde
                                                                mk. vezető

Mozog az iskola - Alsó tagozat

Mozog az iskola - Alsó tagozat

További képek a Galériában.

Érzékenyítő projektnap EFOP

Érzékenyítő projektnap EFOP

További képek a Galériában.

Márton napi projektnap

Márton napi projektnap

A tanak alsó (1-4 osztályai)  Márton napjàn libás lámpást készített. A néptáncon libás mondókákat tanultunk, libás játékokat játszottunk. Megismerkedtünk Szent Márton legendájával.
                                                 Sztányiné Schvábli Andrea
                                               gyógypedagógus, mk. vezető
További képek a Galériában

 

Mikulás 2021. Alsó tagozat

Mikulás 2021. Alsó tagozat

További képek a Galériában

Festménykiállítás

Festménykiállítás 

Pintér Éva festménykiállításán járt az F2 és az F3 csoport néhány tanulója a Fehér Ló Közösségi Házban, ahol csendéletet, absztrakt festményeket, tájképeket és portrékat nézhettek meg. A tanulók érdeklődve tekintették meg a kiállítást, végül kedvenc festményt is választottak.

Terménykiállítás 2021.

Terménykiállítás

Terménykiállításon járt a Foglalkoztató tagozat legtöbb csoportja a Flesch Károly Művelődési Központban, melyet a Kertbarátok Köre szervezésében csodálhattak meg immár sokadik alkalommal. Gyönyörű szép őszi gyümölcsöket, zöldségeket, terméseket, virágokat láthattunk, lehetőség nyílt méz kóstolására is.

ÉSSE program a győri Állatkertben

Győri Állatkerti program az ÉSSE szervezésében

2021. 09. 15-én, a győri ÉSSE szervezésében kirándult három csoport (F2-3-4.) a győri állatkertbe. Újdonságokkal is találkozhattak pl. elefántok, pingvinek. A tanulók nagyon jól érezték magukat, vidáman, jó kedvűen telt a nap, bár a végére nagyon elfáradtak.Magyar Diáksport Napja - ÉAK tagozat

Magyar Diáksport Napja - ÉAK tagozat

2021. 09. 24-én, tagozatunk csoportjai is bekapcsolódtak a Magyar Diákspot Napjába. Közös, zenés bemelegítés után sorversenyben mérték össze ügyességüket a csapatok. Legnépszerűbb program ezután a biciklizés volt, a gyerekek abba sem akarták hagyni. Ezután a tornateremben vehettek részt tanulóink mozgásos játékokban, mint például célba dobás, kapura rúgás, Wesco-s ügyességi pálya, a szobabiciklizés, pingpongozás.

További kéep a Galériában

Gyümölcshét az ÉAK tagozaton

Gyümölcshét

2021. október második hetében gyümölcshetet tartottak csoportjaink,  amikor is gyümölcsöket kóstoltak, gyümölcssalátát készítettek a csoportok. A tudásanyagot igyekeztek a tanórákba beépíteni, interaktívtáblás játékokat játszottak a témával kapcsolatban. A nagyobbaknál készült kompót, pite és „falatka” is.
További képek a Galériában

Múzeumpedagógia foglalkozás

Múzeumpedagógia foglalkozás

Múzeumpedagógiai órán vettünk részt az 1848-49-es események kapcsán. Előadás, zenehallgatás volt a program része, fegyvereket, szerszámokat nézhettek meg a tanulók, majd egy kézműves foglalkozáson huszárt és lovacskát készíthettek, a foglalkozáson örömmel vettek részt, örültek az elkészült alkotásoknak.
További képek a Galériában

TeSzedd szemétszedési program

TeSzedd szemétszedési program

2021. 10. 21-én az ÉAK tagozat csoportjai is részt vettek a TeSzedd országos szintű szemétgyűjtési programon, ezzel is hozzájárulva az iskola környékének szebbé tételéhez.
További képek a Galériában

Pályaorientációs nap az ÉAK tagozaton

Pályaorientációs nap az ÉAK taogozaton

Az F1 csoport az autista 1-es csoporttal és az óvodai csoporttal együtt foglalkozásokkal kapcsolatos dalokat, rövid meséket nézhettek meg, majd ezzel kapcsolatos feladatokat oldottak meg interaktív táblán ill. feladatlapokon. Ezt követően a F1 és az óvodai csoport piaclátogatáson nézhették meg az eladók munkáját.

Az F2 csoport tanulói megismerkedhettek az eladó, a pék, a felszolgáló és a szakács szakmával. Édességboltban, a Kránitz pékségben és az Aranyhordó Étteremben jártak. Az édességeket, a piskótatekercset jóízűen fogyasztották el a gyerekek.

Az F3 csoport a Szociális Foglalkoztatóban és annak Mintaboltjában tett látogatást. A műhelyekben dolgozók készségesen bemutatták az általuk végzett munkát, az egyes munkafolyamatokat. Sőt még egy-egy területen, műhelyben ki is próbálhatták diákjaink, hogy mennyire megy nekik az adott tevékenység.

Az F4 csoport ellátogatott a városi mosodába, ahol megnézték a mosó –és szárítógépeket üres-és töltött állapotban. Visszaérve a mosáshoz kapcsolódó vasalást próbálhatta ki minden tanuló.
További képek a Galériában


 

Érzékenyítő program ÉAK

Érzékenyítő program, zeneterápiás szerepléssel

A tagozat diákjainak egy része részt vett érzékenyítő foglalkozáson, ahol a gimnazista tanulók voltak vendégeink. A zeneterápiás csoport műsora után kézműves programokon ügyeskedhettek, végül egy terített asztal várta őket finomságokkal.

 

Libanapi munkaközösségi program

Libanapi munkaközösségi program

2021. 11. 11-én az óvodai és az ÉAK munkaközösség egy jó hangulatú Márton napi programra gyűlt össze, melyben zenés megnyitót követően Márton püspök történetét dramatizálták el.

Egészségnap, egészség hónap az ÉAK tagozaton

Egészségnap, egészség hónap az ÉAK tagozaton

Egészségnapunkon az egészséges táplálkozás és a fogmosás fontosságáról beszélgettünk a védőnővel. Utána gyümölcs- és zöldségkóstolót tartottunk. Néhány különleges, sokak számára ismeretlen déli gyümölcs kóstolására is lehetőség nyílt.

Az egész hónapra jellemző volt, hogy az egészséggel, személyi higiéniával kiemelten foglalkoztak csoportjaink. Az F4 csoport a helyes tisztálkodással kapcsolatos védőnői előadáson is részt vett.

Iskolai Mikulás - ÉAK tagozat

Iskolai Mikulás - ÉAK tagozat

Nagy örömmel és várakozással készülődtünk a Mikulás érkezésére. Dallal és verssel köszöntöttük a Mikulást megköszönve a Mikulás csomagokat, melyet kíváncsian bontogattak az osztályteremben.

Adventi gyertyagyújtás az ÉAK tagozaton

Adventi gyertyagyújtás az ÉAK tagozaton

Az adventi gyertyagyújtásokra előzetesen kijelölt feladatokkal, kézműves munkákkal készültek a csoportok. A közös éneklés, mesehallgatás, online feladatok, - melyeket Sághi Eszter állított össze - , mindenkinek tetszettek, meghitt hangulatúak voltak.  

Önkormányzati ajándékozás

Önkormányzati ajándékozás

December 9-én a városi tanulóink ajándékot kaptam az Önkormányzattól.
                                                                        Sztányiné Schvábli Andrea
                                                                             gyógypedagógus  

  

Szponzori teadélután

Szponzori teadélután

December 8-án tartottuk a szokásos szponzori teadélutánunkat. A meghívott vendégek közül 15-en jöttek el. Nekik adott köszönő műsort a tanári énekkarunk, és az alsós "angyalkák". A 8. osztályosok néhány felsős tanulóval kiegészülve tánccal színesítették a műsort. 
                                                                         Sztányiné Schvábli Andrea
                                                                                 gyógypedagógus

Karácsonyváró teadélután

Karácsonyváró teadélután

Csütörtökön karácsonyváró teadélutánt tartottak a TANAK alsó 1-4 osztályai. Fincziczkiné Nagy Emese gyógypedagógus vezetésével felelevenítették a gyerekek a karácsonyi szokásokat. Minden osztály egy-egy verssel vagy dallal készült, amit előadtak társaiknak. A pedagógusok süteménnyel és teával kedveskedtek a gyerekeknek.
                                                                     Sztányiné Schvábli Andrea
                                                                             gyógypedagógus 
További képek a Galériában   

Iskolai selejetező
Vers-és prózamondó verseny iskolai selejtezője
 
TANAK Felső tagozat:
I. Kolompár Evelin
II. Csomortáni Balázs
III. Papp Patrik
Különdíj: Szabó Emma
 
ÉAK Készségfejl.:
I. Mayer Hanna
II. Holczinger Péter
III. Aslan Dávid
Különdíj: Fekete Ábel
 
TANAK Alsó tagozat:
I. Darázs Dávid
II. Rigó Szilvia
III. Szabó Erik
Különdíj: Erős Lehel Roland
 
ÉAK Általános Iskola:
I. Nagy Edit
II. Redling Flórián
III. Nádler Levente
Különdíj: Bölcskei Viktória
 
Gratulálunk!  További képek a Galériában.
 
Emlékezés az Éltes falnál 2022.

XXVII. Éltes Mátyás Megyei Vers-és Prózamondó Verseny

XXVII. Éltes Mátyás Megyei Vers-és Prózamondó Verseny

 

Pénteken (2022. 03. 04.) lezajlott a megyei szavalóverseny. A vírushelyzet ellenére is a legtöbb megyei gyógypedagógiai intézmény képviseltette magát. Gratulálunk a szavalóknak és a felkészítő pedagógsoknak!

Sztrájk
Tisztelt Szülők!
 
Tájékoztatom Önöket, hogy a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete sztrájkot szervez 2022. március 16-17-18. napokra.
A fenti napokon az iskola a megszokott időben fogadja a gyerekeket, tanulókat, és biztosítja a felügyeletet, ellátást.
 
Mosonmagyaróvár, 2022. március 10.
 
                                                                                                  Éder Etelka

                                                                                             Intézményvezető

„Kapkodd ON” sor- és váltóverseny

„Kapkodd ON” sor- és váltóverseny

Intézményünk részt vett a Kapkodd a lábad sor- és váltóverseny rendhagyó rendezvényén 2022. március 2-án. A versenyt minden intézmény saját maga bonyolította le. Megyénkből 5 intézmény tanulói mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat. Az összesített eredmények alapján tanulóink az előkelő második helyezést érték el. Gratulálunk nekik!
                                                                                           Takácsné Zsigmond Éva


Magyar Parasport Hét 2022.

Magyar Parasport Hét 2022. február 21-25.

Intézményünk a 2021-2022-es tanévben immár 5. alkalommal csatlakozott a felhíváshoz.

Iskolánk értelmileg akadályozott és tanulásban akadályozott tagozata képviseltette magát a programon. Kollégáim nagyon lelkesek voltak, szívesen vettek részt csoportjaikkal ezen a rendezvényen, amely számtalan lehetőséget, újdonságot kínált tanulóinknak. A gyermekek is nagyon érdeklődőek voltak, mindent kipróbáltak. Nagy sikere volt például a darts táblának.

Programunk nagyon jól sikerült. Ismét sok hasznos tapasztalattal lettük gazdagabbak ezen a napon. Bebizonyosodott, hogy a sportnak nem csak a test, de a lélek egészségének megőrzésében, gyógyításában is fontos szerepe van.

A program koordinátoraként egy táblázatban összesítettem a megvalósult programokat és a munkatársaimtól kapott rengeteg képanyagból fotómontázsokat készítettem.

                                                                                          Takácsné Zsigmond Éva

GYMS Megyei 3x3 Kosárlabda Megyei Döntő

GYMS Megyei 3x3 Kosárlabda Megyei Döntő

Intézményünk részt vett Sopronban 2022. március 22-én a Novamatic Arénában megrendezésre kerülő 3x3-as kosárlabda bajnokságon. Iskolánkat 7 TANAK felső tagozatos tanuló képviselte 2 csapattal. Megyénkből 11 csapat vett részt a versenyen. A versenyen 5. helyezést értünk el. Gratulálunk a résztvevő tanulóinknak.

név

osztály

Orbázi Krisztofer

5.o.

Majtényi Kevin

7.o.

Alföldi Márk

7.o.

Németh Roxána

7.o.

Kolompár Evelin

8.o.

Nagy Márió

8.o.

Ruzsovits Dániel

8.o.

                                                                                                                Takácsné Zsigmond Éva

Megyei Komplex Tanulmányi Verseny 2022.

Tavasznyitogató ÉSSE program

Tavasznyitogató ÉSSE program

 

Zenés tavasznyitogató mesekoncerttel megkezdődött az ÉSSE 2022. évi programja március 28-án. A győri József Attila Művelődési Házba invitálták a szervezet tagságát. A rút kiskacsa történetét hallhattuk megzenésített formában. Sok ismert és közkedvelt dallam csendült fel a darabban, amit vastapssal jutalmazta a nézőközönség.
Köszönjük a szervezőknek ezt a vidám délelőttöt!

 

 

Föld napja 2022. április 22. – Egy nap a holnapért, a klímáért!

Föld napja 2022. április 22. – Egy nap a holnapért, a klímáért!

A Föld természeti környezetének megóvására hívtuk fel iskolánk felső tagozatos tanulóinak figyelmét tanórákon a témához kapcsolódó feladatok megoldásával. A Föld napja „cselekvő ünnep”, ezért jelképesen faültetéssel járultunk hozzá bolygónk klímájának védelméhez.

                                                                                                                 Komlósi Tünde
                                                                                                          munkaközösség vezető
További képek a Galériában

 

Országos Erdei Futóverseny

Országos Erdei Futóverseny

Intézményünk 3 tanulója bejutott a futóverseny országos döntőjébe, amely 2022. április 29-én Pomázon került megrendezésre . Tanulóink sikeresen teljesítették a távot. Gratulálunk!

                                                                                                                         Takácsné Zsigmond Éva  
                                                                                                                               gyógypedagógus 

 

Középfokú beiratkozás

Tájékoztatás szülőknek vagy más törvényes képviselőknek gyermekük középfokú intézménybe történő beiratkozásához a 2022/2023. tanévre vonatkozóan

 

A tájékoztató az alábbi linkre kattintva letölthető.

Tájékoztató

Lázár E program - Ikrek hava

Ikrek hava

2022. május 12-én 8. osztályos tanulóink a Lázár Ervin Program keretében a budapesti Radnóti Színházban Radnóti Miklós Ikrek hava című szépprózai írásából készült színdarabot tekintették meg. A költő traumatikus gyermekkori élményeiről szóló előadás része a színészek által vezetett színházpedagógiai módszerekre épülő beszélgetés, melynek célja volt megkönnyíteni a látottak feldolgozását, a találkozás élményét személyessé és maradandóvá tenni.

Lázár Ervin program - Múzeumpedagógiai foglalkozás

Lázár Ervin program - Múzeumpedagógiai foglalkozás

2022. május 13-án múzeumpedagógiai foglakozáson vettek részt 8. osztályos tanítványaink a Lázár Ervin Program keretében a tatai Kuny Domokos Múzeumban. A foglakozás a második világháború idejére vezette vissza tanítványainkat, akik a csoportfeladatok megoldása során a hátországban élők mindennapjaival, nehézségeivel ismerkedtek meg tárgyakon, problémákon keresztül.

XVIII. VÁROSI SPORTGÁLA

XVIII. VÁROSI SPORTGÁLA

Az idei tanévben abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy meghívást kaptunk a XVIII. VÁROSI SPORTGÁLÁRA, melyet 2022. május 16-án rendeztek meg a Flesch Károly kulturális központban.

tanítványunk Takács Szandra Mónika az országos atlétika versenyen elért eredményéért, felkészítő tanára TAKÁCSNÉ ZSIGMOND ÉVA A SIKERES FELKÉSZÍTŐ  MUNKÁJÁÉRT ELISMERŐ  OKLEVÉLBEN RÉSZESÜLT.

Gratulálunk nekik!

 

 

 


© 2014 Powered by WebSiter